Radio Logo
RND
Listen to {param} in the App
Listen to Hundland - Sveriges Radio in the App
(171,489)
Save favourites
Alarm
Sleep timer
Save favourites
Alarm
Sleep timer
HomePodcastsNature-Environment
Hundland - Sveriges Radio

Hundland - Sveriges Radio

Podcast Hundland - Sveriges Radio
Podcast Hundland - Sveriges Radio

Hundland - Sveriges Radio

add

Available Episodes

5 of 5
 • Vad är en hund?
  Hur man bäst uppfostrar en hund, det är en hetare fråga än man kan tro. Om Klara hittar rätt bland de små grusvägarna långt ut på Östgötaslätten hoppas hon komma hem till Per Jensen, professor i etologi, för att kunna ställa frågan: Vad är en hund, egentligen - och vad är en varg? Jenny Marek hjälper människor att förstå vilka krav som är rimliga att ställa på en hund. Dom är ju ändå bara...hundar.
  12/1/2014
  24:05
 • Den ständige följeslagaren
  Många har svikit mig genom livet. Han sviker mig aldrig. Under perioder av hemlöshet har hunden Tjabo varit Anne Hiettalas trogne följeslagare. Diabeteshunden Svea larmar matte Yvonne när hon måste mäta blodsockret. Vi träffar också hundinstruktör Ninna Lindman och ställer frågan: är hunden lojal, eller vill den bara ha godis?
  11/24/2014
  24:11
 • Livskamraten som måste dö
  För före detta hockeyproffset Tommy Söderström var hunden Roffe inte bara en hund utan en hel livsstil. När Roffe dog blev livet tomt. Chefsveterinären Gustav  Svensson får ibland vara den som avslutar våra hundars liv. En del av jobbet, något som är lätt att förklara och försvara. Men att ta bort sitt eget djur är en helt annan sak.
  11/17/2014
  23:58
 • Bakom lås och bom
  Vi tänkte att om man rörde den skulle den försvinna som en bubbla. När livstidsdömda Annika Östberg fick lära att sig att utbilda hundar på anstalten i Kalifornien förändrades hennes liv i fängelset. Om hunden som symbol för en avlägsen frihet – och om drömmen att en dag få en egen hund som inte behöver lämnas bort.
  11/10/2014
  24:24
 • Hund på remiss
  Som vakt, narkotikaspanare eller tullare är vi vana att se hunden. Men djuret med den exceptionella nosen tar plats i allt fler samhällsfunktioner. Vårdhunden Mio jobbar på äldreboende, där gamla, trötta och ibland ensamma får utlopp för ett grundläggande mänskligt behov – att ge kärlek. Och på Årstaskolan finns det ett rum där tre hundar lyssnar tålmodigt på när barn som behöver extra stöd läser ur sina böcker. 
  11/3/2014
  24:27

About Hundland - Sveriges Radio

Station website

Listen to Hundland - Sveriges Radio, CJCL Sportsnet 590 The FAN and Many Other Stations from Around the World with the radio.net App

Hundland - Sveriges Radio

Hundland - Sveriges Radio

Download now for free and listen to radio & podcasts easily.

Google Play StoreApp Store

Hundland - Sveriges Radio: Stations in Family

Information

Due to restrictions of your browser, it is not possible to directly play this station on our website.

You can however play the station here in our radio.net Popup-Player.

Radio